Matija Boršćak novi pjevač varaždinskog Gloria Banda

Varaždinski Gloria Band ima novog pjevača. Popularnom bendu se početkom ove godine priključio mladi varaždinski pjevač Matija Boršćak, koji je široj javnosti na ovim područjima poznat kao multi-instrumentalist zavidnog raspona glasa.

Nakon što je kao član KUD-a Varteks nastupao diljem Hrvatske i Europe, osvajao nagrade i titule najboljeg tamburaša, okušao se i kao član nekoliko bendova. Bio je frontmen popularnog varaždinskog sastava Carevi i Acoustic banda, čiji je prvi singl Lutka sa ormara osvojio srca slušatelja sjevera Hrvatske. Uz to je svojedobno pjevao i u klapi Kal, jedan je od osnivača eminentnog tamburaškog orkestra Campanera iz Đakova, a aktivno gradi i solističku karijeru, u suradnji s poznatim hrvatskim skladateljem i producentom Mirom Buljanom.

S članovima Gloria Banda je Matija dugogodišnji je prijatelj i već su u nekoliko prilika ranije surađivali i zajedno nastupali. No, ubuduće će ta suradnja biti stalna.

Otkako sam počeo s glazbenom solo karijerom, nemam svoj stalni prateći band, a budući da je i Gloria Band tražio novog pjevača, odlučili smo da taj novi pjevač budem ja. Želimo što više pjevati i svirati, veseliti se s publikom i uživati u glazbi,  te promovirati sebe i svoj rad. U planu su brojni nastupi s bendom, a nastavljam raditi i na svojim novim pjesmama te svom prvom solo albumu – poručuje Matija Boršćak.

Uz Matiju, u Gloria Bandu su i dalje Domagoj Dumbović (bas gitara), Ivan Mlakar (solo gitara), Roman Mišak (bubnjevi), te Marijan Krsnik (klavijature).

Prvi zajednički nastup imat će 25. siječnja 2020. godine u Čili Bar & Clubu u Murskoj Soboti, a prvi nama bliži koncert održat će se 1. veljače 2020. godine u varaždinskom klubu Bard.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.