Ivana Galić

Ivana Galić na Špancirfestu

Ivana Galić je svestrana vokalna umjetnica, koja vješto kombinira tehniku klasične vokalne izvedbe i tehnike popularnih žanrova. Njezin osebujan vokalni izražaj, malo koga ostavlja ravnodušnim (“Vokal koji donosi novu emociju” (Novi List), “Glas svjetskih pozornica” (Malek Jandali)).

Učila je solo pjevanje u klasi mezzosopranistice Rahilke Burzevske, a nakon završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, magistrirala je solo pjevanje/vokalnu izvedbu na prestižnom Royal College of Music u Londonu, kao stipendistica nekoliko britanskih zaklada. Nastupala je kao solist i član zborova, održala niz solo koncerata te aktivno nastupa u sklopu raznih manisfestacija, u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Austrija, Francuska, Belgija, Norveška, Velika Britanija, Slovenija, Njemačka, SAD, Kenija).

Ivana Galić nastupila je u mnogim prestižnim dvoranama (mala i velika dvorana Vatroslav Lisinski, Hrvatski glazbeni zavod, Mimara, Zorin dom Karlovac, Gradska vjećnica Šibenik, dvorana Stern Carnegie Hall New York, Town Hall Birmingham, Britten Theater London, The Finzi Society, Austrian Culture Centre London i dr.). Od 2005. do 2010. godine bila je stalna članica opernog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Od 2009. do 2014. godine, kao osnivačica i predsjednica glazbene udruge jinLun organizirala je niz uspješnih festivala, radionica i koncerata s naglaskom na mlade nade.

Od 2013. godine Ivana Galić isključivo se bavi popularnim žanrovima, posebice njegujući gospel, soul, blues, R’n’B, žanr „Americane“ te svjetsku tradicionalnu glazbu, posebice afričku glazbu. U posljednjih nekoliko godina, osvojila je niz priznanja i nagrada na međunarodnim natjecanjima u SAD-u (najbolja gospel blues vokalna izvedba, Los Angeles, 2016.; prva nagrada u kategoriji tradicionalne glazbe u New Yorku i nastup u glasovitoj Stern/Perelman dvorani u Carnegie Hallu, 2018.; Woman of Excellence International Gospel Artist Award, Atlanta, 2018.), a dobitnica je i sponzorstva Metro Njemačka 2018. i 2019. godine.

Bavi se tzv. cross vokalnom pedagogijom (podučava klasičnu tehniku i belting tehnike, tehnike popularnih žanrova), te se školuje na Estill International Voice School u Beču i Londonu.

Ivana Galić može nastupati kao duet (vocal + gitara), s bendom, ili pak u kombinaciji s Akademskim zborom Vladimir Prelog.

Za više informacija o ovoj glazbenoj umjetnici te za booking, javite se na e-mail agencija@loop.hr ili telefone 099/650-5066 ili 042/421-186.

https://www.ivanagalic.com/

https://www.facebook.com/soulbeatrythmandvocals/

    Želim bookirati